5 trin til at holde (det sunde) madbudget nede

Paprikagryde med kylling og blomkål

paprikagryde - gryderetter, opskrifter på gryderetterPaprikagryde, eller bare gryderetter i det hele taget, er så lækkert her i efteråret. Der hvor vi bruger mere tid inde og kan holde øje med komfuret, så retten får lov stå og simre et godt stykke tid. Gryderetter er altid bedre på anden dagen når smagen rigtig har fået lov at sætte sig.  Så lav endelig rigeligt så der også er til dag to.

Portionen i denne opskrift svare til en familie på 4-6 personer  

paprikagryde - lækker gryderet med kylling og grøntsagerTil paprikagryde skal du bruge: 

  • 450 g kyllingbrystfilet (svarer til ca. 2 store stykker)
  • 6 partypølser
  • 200 g friske champignon
  • 350 g frisk blomkål (svarer til ca. et lille hoved)
  • 2-4 fed hvidløg (afhængig af hvor glad du er for hvidløg)
  • 1 løg
  • 2 spsk paprika
  • 1-2 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 1-2 spsk flydende margarine
  • 2-3 dl letmælk
  • 4-6 dl vand
  • + evt. jævning & tørret timian

Sådan laver du paprikagryde:

  1. Skær kyllingbryst og pølser i tern/mindre stykker
  2. rens og skær løg, champignon og blomkål i små tern/mindre stykker
  3. Pres hvidløg
  4. Kom margarine, paprika, 1 tsk salt og peberet i en sauterpande. Lad margarinen smelte og lad krydderierne blive godt blandet med margarinen
  5. Kom kylling på panden og svits det, til det er hvidt på alle sider ved jævn varme
  6. Tilføj tomatpure, løg, blomkål samt champignons og vend det hurtigt sammen
  7. Tilføj 1 dl vand og lad det simre sammen, rør jævnligt i det.
  8. Tilføj mere og mere vand og til sidst kommer du mælken i.
  9. Lad retten komme godt op at koge, og så skru ned på middelvarme /simrevarme og lad retten står en halv times tid.
  10. Afhængigt af hvor tynd/tyk du ønsker sovsen kan du tilføje mere væske og evt. jævne den. Husk hvis i ønsker meget “sovs” at giv den ekstra paprika fra starten af.
  11. Tilføj pølser ca. 10 minutter inden du ønsker servere retten

Inden servering kan du evt. drysse lidt tørret timian over retten, eller friske krydderurter. Server retten med ris eller kartofler.

Til denne opskrift anbefaler jeg at bruge en sautérpande som denne

Du finder andre nemme aftensmads retter her som alle egner sig godt til børnefamilen. Prøv fx den populære ONE POT PASTA .

 

***

bog om madpakker

Min bog sunde madpakker

udkom 31.07.2017 - køb den lige her


Følg bloggen på

Facebook - Instagram - Bloglovin

Fang mig på sundemadpakker@gmail.com

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 trin til at holde (det sunde) madbudget nede