Rugbrødschips – en sprød og hurtig opskrift til madpakken

Opskrift på rugbrødschipsRugbrødschips er super nemme at lave. De smager godt og samtidigt mindsker vi madspilden. Så dem skal i have opskriften på idag.

I kender det sikkert, de sidste par skiver af rugbrødet er ofte lidt tørre og så ender det med vi smider dem ud. Men i stedet er de oplagte til chips eller som brødcroutoner til salat og lignende.

Dem jeg har lavet her, er med brød jeg selv har bagt, efter opskriften i finder HER, på super nemt og lækkert fuldkorns rugbrød. Men i kan bruge hvilken som helst rugbrød. Det er bedst at bruge brød som ikke er helt frisk/blødt længere. Alternativt kan man putte det helt friske brød i fryseren en times tid, så det er til at skærer uden det smuldre.

hjemmelavede rugbrøds chipsSådan laver du rugbrødschips:

  • Tag 3-4 almindelig skiver rugbrød og skær dem ud i så tynde skiver som muligt.
  • Skær dem i den ønskede chips størrelse
  • Derefter lægger du dem på en plade med bagepapir
  • Pensel dem med en god olie, jeg bruger rapsolie.
  • Drys med lidt groft salt eller anden krydderi, men ikke et must.
  • Sæt dem i en varm ovn ved 180 grader varmluft og giv dem 12-15 minutter. Vend dem lidt rundt halvvejs i tiden med en paletkniv.

De skal være sprøde, men ikke så meget at de bliver sorte, så hold lidt øje med dem undervejs, da det afhænger lidt af hvor tynde de er.

Når de er færdige kan du komme dem på lidt køkkenrulle til de er kølet helt af. Opbevares i lufttæt emballage. 
_033

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.