Fra 80 til 60 KG på 12 måneder - Om varigt vægttab

Sprøde rugbrøds boller

 photo _013_zpsee2e8917.jpgKender du dette.. Det er søndag aften, alle butikker har lukket og du konstaterer at du er løbet tør for rugbrød… De her rugbrøds boller redder mig hver gang.. De er lækre bløde, luftige og sprøde..

Ingredienser til ca. 20 stk… 

10 gram gær – 5 dl vand – 1,5 tsk salt – 3 spsk olivenolie – 150 g havregryn – 150 g blandede kerner – 300 g groft rugmel. + ( 1 spsk olivenolie + ca. 1/2 dl sesamfrø skal ikke i dejen)

Sådan gør du: 

Opløs gæren i koldt vand, tilsæt salt og olie. Rør det sammen med havregryn og kerner. Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør godt sammen, tilsæt løbende mere mel. Dejen skal være våd og lidt sej at røre.

Sæt film over skålen og skålen i køleskabet, lad det hæve 8-10 timer eller natten over… Varm ovnen op til 230 grader imens smører du en bageplade med olivenolie og drysser godt med sesam frø så de dækker pladen godt, sæt bollerne på pladen med en ske.

Bag dem ved 230 grader (varmluft) i 8-10 minutter…

Bollerne er gode både som rugbrød med pålæg, gnaveboller og lignende. photo _016_zps49dad6fe.jpg

***

bog om madpakker

Min bog sunde madpakker

udkommer 31.07 - forudbestil den lige her


Følg bloggen på

Facebook - Instagram - Bloglovin

Fang mig på sundemadpakker@gmail.com

   

16 kommentarer

  • Disse ser deilige ut! Denne oppskriften skal jeg prøve:) takk for masse fin inspirasjon !
    Hilsen Silje

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Silje..

      De smager rigtig dejligt også gode som gnave bolle til de mindste 🙂 tak for dine rosende ord

      Kh Kaja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for inspirationen. Jeg skal til og i gang med at lave lidt forskelligt til fryseren, som kan tages op til børnenes madpakker. Jeg tænkte på at lave nogle med hakket chokoladestykker i, som et sødt tilbehør i madpakkerne.
    Jeg har lige et spørgsmål til opskriften. Når du skriver kerner, mener du så havdekerner, rygternes m.m. eller kan det også være solsikke, græskar, hørfrø m.m.?

    Vh. Linda

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Linda

      Du kan sagtens bruge andre slags kerner det er meget forskelligt hvad jeg bruger 🙂 god ide med chokoladestykkerne 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miriam

    Hejsa

    Super lækre og nemme boller til madpakke og hygge. Synes dog de skulle have noget længere tid i ovnen end 8 – 10 min… Måske jeg har lavet dem for store. Fik 16 stk..
    Tak for inspiration!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kaja

      Hej Miriam

      Ja der kan sagtens være lidt forskel fra ovn til ovn osv 🙂
      Dejligt i syntes om dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    Ih den vil jeg prøve til mine små, de er godt et år så det må de da kan tygge. Hilsen en dagplejer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kaja

      Ja det lyder som en super idé, min søn spiste dem også da han gik i vuggestue og de hittede altid 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Foli

    Kunne man ikke komme lidt tranebær, banan og æble i og evt, rosiner

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      Hej Charlotte
      Jeg er tilhænger af at putte alt det i brød som man godt kan lide, så spring du bare ud i det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej – har du et bud på hvilke kerner der kan bruges?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      Hej Rikke

      Græskar, solsikke etc 🙂 bland evt med hørfrø og sesam frø

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette Skovbak Pape

    Kan de fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette Skovbak Pape

    Ved du sådan ca hvor mange kalorier de indeholder pr stk?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra 80 til 60 KG på 12 måneder - Om varigt vægttab