Sjove & Praktiske ting til madkassen

Frikadeller med mere grønt og mindre kød

_frikadeller_med_grøntsagerAlle børn elsker frikadeller. Det er hvert fald min oplevelse, men det bliver ret hurtigt meget kød der skal til, hvis også der skal være til dagen efter og lidt til madpakkerne, ved at komme masser af grønt i dem, sparer du på kødet. Hjemme hos os er disse frikadeller favoritten, faktisk gider børnene ikke spise de “originale” frikadeller mere, smagen er helt igennem fantastisk og når børnene er glade, er jeg glad. Opskriften får du her.

Dette skal du bruge til 25-30 store frikadeller

  • 500 g skinkefars
  • 400 g gulerødder
  • 1-2 Løg
  • 2 dl havregryn
  • 4-5 æg
  • 1 dl yoghurt naturel/skyr
  • 1 dl mælk
  • 1/2-1 dl mel ( kan byttes ud med mere havregryn)
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk peber
  • Lidt flydende margarine eller olie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Riv gulerod fint (jeg skræller dem ikke, men skyller bare og skærer enderne af).
  2. Hak løg fint
  3. Bland alle ingredienser sammen på maskine eller med elpisker (dejkroge)
  4. Farsen må gerne være ret snasket, så du bare sætter frikadellerne med ske på panden uden at skulle forme.
  5. Steg på begge sider

Da farsen er meget våd, kan du imens du laver frikadellerne også lige lave nogle helt flade til brug i sandwich, det gør du blot ved at tage samme mængde som til en stor frikadelle, trykke den flad med skeen og på panden med den.

De kan nemt fryses, så der er mad til flere dage og skøn snack/pålæg til madkasserne.

 

 

 

 

 

***

bog om madpakker

Min bog sunde madpakker

udkommer 31.07 - forudbestil den lige her


Følg bloggen på

Facebook - Instagram - Bloglovin

Fang mig på sundemadpakker@gmail.com

   

4 kommentarer

  • Trine

    Herhjemme spæder vi også op med grøntsager, faktisk bliver det tit ‘halv om halv’ 🙂 vi bruger også tit squash eller peberfrugt istedet for/sammen med gulerødder. Min datter er ikke helt vild for at spise grøntsager, men på denne måde får hun lidt mere 🙂 det er smart – og tusind tak for super side med gode opskrifter/ideer! 👏🏻👏🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sunde Madpakker

      ja det er nemlig en super smart måde at “snyde” lidt flere grøntsager ind i kosten:) Dejlig weekend til dig og tak for rosen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Blem

    Vi tilføjer også gerne revet ost og kartofler. Kolde kartofler fra dagen før, er nemme at rive ned i farsen og det smager fantastisk 🙂.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjove & Praktiske ting til madkassen