Dabatella – sundt smørepålæg

sundt_smørrepålægDabatella – sundt smørepålæg

Vegansk – Laktosefri – glutenfri

Dabatella er navnet på denne skønne cremet smørepålæg som er perfekt til de ny bagte lune morgenbrød, eller som pålæg på rugbrøds maden. Lidt a la nutella i konsistens deraf tella, i navnet. Opskriften er både vegansk – (gluten), laktosefri og uden nødder.

Dette skal du bruge :

  • 50 g dadler uden sten
  • 1/2 banan
  • 4 spsk havregryn
  • 1 spsk chiafrø (kan udelades)

Sådan gør du:

  1. Læg dadlerne i blød (mindst) 1 time – skal du bruge det til morgen mad, kan du stille dem i vand natten over i køleskabet.
  2. Hæld vandet fra dadlerne og kom dem i en skål sammen med resten af ingredienserne
  3. Brug en stavblender og blend til massen er ensartet. Du kan holde lidt havregryn tilbage / tilføje mere alt efter hvilken konsistens du ønsker

Holder sig 2 dages tid på køl (derfor du kun laver en lille portion som denne)

Del dette

Leave a comment

  1. Simpelt og lækkert 🙂
    Lægger du ikke chia-frø i blød nogle timer før brug?
    Hvis man nu bruger de dadler, som er mere bløde, skal de så også lægges i blød natten over?

    • Hej Marianne

      Chia putter jeg bare direkte i,men man kunne godt lægge dem i lidt vand for at opnå en mere cremet konsistens, det tror jeg at jeg vil prøve næste gang 🙂 Nej de helt bløde dadler kan du sagtens bare bruge med det samme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.