Hjemmelavet skinkesalat

Spelt-gulerods bolle med nødder

_1111_1114De her boller er simpelthen så gode, det var meningen jeg skulle have lavet gulerods brud, men midt under forberedelserne opdagede jeg at jeg var løbet tør for solsikkekerner, så jeg fandt på disse i stedet og det er jeg glad for, SÅ gode. Opskriften får i her:

Til ca. 15 stk skal du bruge følgende:

25 gram gær – 25 gram flydende margarine – 3 dl mini mælk – 1/2 tsk salt – 200 gram hvedemel – 300 gram spelt – 1,5 dl groft hakkede nødder (brug forskellige, lige hvad du har) – 1 stort æg – 3 mellem revne gulerødder.

_1113Sådan gør du: 

Lun margarine og mælk og rør gæren ud deri. Tilsæt salt og melet lidt af gangen, gem lidt mel til æltning og ælt godt så du har en let luftig dej. Lad dejen hæve i 30 minutter. Ælt dejen let igen og lav en udhuling i midten, put æg, revne gulerødder og nødder der i. Ælt det hele godt ind i dejen. Dejen er nu godt klistret. Sæt dine boller på en bageplade med bagepapir med en ske.

Lad efterhæve i 15 minutter. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter til de har fået en god farve.

De er gode som de er, og virkelig luftige, også gode med pålæg, salat og lignende. Kan fryses.

_1112

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet skinkesalat