Laksesalat med hjemmebagt 5-korns flutes

Sunde kiks, med frø, kerner og nødder

 photo _027_zps43b1b517.jpgMin søde 4 årige elsker de her “frø kiks” som vi kalder dem, og det er sådan lidt en snack her og så er det jo fantastisk at de er så sunde.

Jeg laver en plade fuld af gangen og bruger følgende:

1,5 dl hørfrø – 1,5 dl solsikkekerner – 1,5 dl sesamfrø – 1 dl groft hakkede hasselnødekerner – 1 æg – 2 dl vand og 1 tsk salt (du kan også bare tage 3,5-4 dl 5-korns blanding hvis det skal være nemt og tilføje en dl hørfrø de suger nemlig godt med vand og binder det hele sammen + nødder)

 photo _017_zpsa4d0b51e.jpgFremgangsmåde:
Bland alle frø, nødder og kerner sammen med salt og vand og rør ægget rigtig godt i det hele. Det er ret vådt, skal stå mindst en time i skålen og trække. Varm ovnen (varmluft) op til 150 grader. Flad massen ud på en bageplade med bagepapir, fugt evt. hånden og pres det fladt ud, så det fylder hele pladen. Sæt i ovnen og bag ca. 1 time. Så snart pladen kommer ud af ovnen knækker du i passende stykker. Hvis du ønsker meget ens stykker kan du forridse inden du bager det i ovnen så er de nemmere at få ens, vi kan nu godt lide de er lidt rustikke.. 🙂 photo _013_zpse5e90418.jpg

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksesalat med hjemmebagt 5-korns flutes